"

Leháro bodovalo na brněnském Burger festivalu

10. 07. 2020 , aktualizace: 13. 07. 2020 Sdílej na SrdceMoravy

Voňavá dozlatova upečená bulka, salát, omáčka a grilované mleté hovězí, chuťově vyladěné tak, že se vám při vzpomínce na něj začnou sbíhat sliny. Takový zážitek dostanete v kohoutovickém LEHÁRU!

Kouzlo nových chutí a poctivé kuchyně spočívá v lásce. Personál netvoří jen dobrý tým, jsou totiž z velké části jedna rodina. A tak lze s jistotou říct, že vám jídlo připraví opravdu s láskou. Všimli si toho ostatně i návštěvníci Burger festivalu.

Leháro letos slaví tři roky. Už v začátku si podnik mlsní Brňané zamilovali, do povědomí moravské gastronomie se dostal hned následující rok. „Celé se to seběhlo náhodou. Dozvěděli jsme se, že se chystá další ročník Burger festivalu, tak jsme neváhali a šli do toho. Začínal 18. května, den po narozeninách mé sestry,“ vyprávěla spolumajitelka Lehára Veronika Andrešičová.

Krásný dárek k narozeninám, a především obrovské ocenění kuchařského týmu přišlo ve chvíli, kdy si Leháro z gastronomického víkendu odváželo čtvrté místo. „Stupně vítězů nám utekly o kousek, to hlavní jsme ale vyhráli. Lidem naše jídlo chutnalo a díky jejich hlasům jsme se jako neznámý podnik vyšplhali až na přední příčky,“ pochvalovala si Veronika.

A v čem že spočívá kouzlo kohoutovických burgerů? Recepty skládá celá rodina. Společně přicházejí s nápady, ochutnávají a postupně ladí detaily chutí k dokonalosti. Inspirují se zkušenostmi kuchařů ze zahraničních stáží i jednoduše tím, co každému z členů chutná nejvíce. Kolik lidí, tolik chutí, říká se. A to samozřejmě platí i v Leháru. Vytvořit nový burger proto trvá i řadu dní.

Dobrý burger není jen o kvalitním masu, i když to představuje úplný základ. Důležitá je ale i omáčka, dobrá bulka, kombinace a počet ingrediencí. „Kromě masa a bulky by v ideálním burgeru nemělo být víc než 5 dalších ingrediencí,“ doplnil šéfkuchař Viktor Kalaš, který v Leháru vládne kuchyni.

Už se vám sbíhají sliny? Tak s chutí do LEHÁRA!


Jinde na SrdceMoravy